Printre file creative cu Rentrop & Straton

Vara s-a încheiat pentru noi cu începutul unei fructuoase colaborări cu editura Rentrop & Straton, o companie cu o istorie bogată, prezentă de peste 20 de ani pe piața din România, o companie care a căutat mereu să se dezvolte, să se transforme. Acest spirit s-a facut simțit în inițiativa managementului de a își asuma experiența REframe și de-a da șansa angajaților de-a găsi perspective noi și soluții prin folosirea propriei gândiri creative.

37 de oameni din 10 departamente, cu nivele de experiență în editură care variau de la 3 săptămani la 20 de ani, au fost organizați în 4 grupuri pentru a participa la workshop. Opțiunea managerilor de-a selecta persoane din echipe diferite care să participe la jocuri ni s-a părut constructivă, dându-le  oportunitatea de a comunica, de a se cunoaște  din alte perspective, de a împărtași din multitudinea de cunoștinte și informații pe care le au și mai ales de a schimba idei noi. Pe lângă faptul că au încurajat desfășurarea workshop-urilor managerii au și participat la acestea, fiind o  dovadă clară a implicării lor active în acest proces.

Pe durata a 2 luni ne-am bucurat de întâlniri cu personalități diferite, cu preocupari diverse, oameni dornici să experimenteze, să-și depășească zona de confort, să genereze impact și să se conecteze mai bine cu colegii lor. Întocmai aici s-a văzut frumusețea alăturării minților diferite care împreună pot genera o bogată energie creativă. Participanții au născut idei valoroase pentru editură, care implementate vor aduce reale beneficii atât pentru companie cât și pentru angajați.

Faptul că locația aleasă a fost alta decât cea a sediului a ajutat întregul proces și a deconectat echipele pentru câteva ore de ceea ce cunoșteau deja. Se spune că pentru a avea soluții sau idei e nevoie să ne detașăm de ceea ce cunoaștem. Cele 4 worshop-uri s-au desfașurat la Training Café, unde am fost  întâmpinați cu caldură de Diana Ghindă, care ne-a oferit din plin sprijinul și ajutorul ei.

Participanții au primit cu deschidere și entuziasm exercițiile și jocurile REframe, propunându-si dezvoltarea creativității atât la nivel personal cât și la nivel de grup.

Dacă ar fi să călătorim prin ziua de workshop am începe cu momentul în care participanții s-au descoperit prin intermediul foilor albe.

 

Apoi am trece prin etapa în care imaginația este eliberată.

 

Am ajunge treptat acolo unde descoperim că soluțiile se regăsesc în interiorul fiecăruia.

Călătoria continuă cu momentul în care fiecare își ghidează partenerul lipsit de vedere.

 

Am merge pe harta unde oamenii se regăsesc, pe tărâmul unde toți au super puteri.

Apoi ne-am opri în locul unde gândurile se adună și dorințele se spun cu voce tare.

Tot călătorind, ajungem să ne întâlnim cu autorii.

În continuare vedem cum oamenii învață să privească elementele altfel decât până acum, să le alăture găsindu-le sensuri noi.

Într-un final ajungem acolo unde privim cum fiecare se întâlnește cu un bun și vechi prieten, izvor al creativității lui.

Pentru noi experiența REframe a fost valoroasă de fiecare dată pentru că de la fiecare grup în parte am învățat și ne-am inspirat. Suntem recunoscători pentru aceasta!

Mulțumim managementului și echipelor pentru că au avut curajul să trăiască procesul REframe, în felul acesta fiecare persoană permițându-și să-și aducă la lumină potențialul creativ!

Pentru noi Rentrop & Straton sunt exemplul companiei care își dorește să fie creativă și construiește în acest sens la nivel de sistem.

 

 

Adriana, Manager Produs

Mi-a plăcut faptul că m-am gândit la lucruri frumoase și m-am întors puțin în copilărie.

Adina, Manager departament

Creativitatea și imaginația nu au limite, e nevoie doar să le căutam, să le explorăm și sunt convinsă că rezultatul va fi fantastic- am văzut în workshop-ul de azi. A fost o zi pe care cu greu ne-am smuls-o din rutina zilnică, însă o zi caștigată: creativitate, cunoasterea colegilor, relaxare.

Mi-au plăcut exercițiile inedite, sala decorată foarte creativ, multă culoare și voie bună, energia transmisă, atenția la detalii, 2 traineri foarte prietenoși. Totul a fost perfect. Mulțumesc pentru o zi extraordinară!

Alexandra, Manager produs

Un workshop jucăuș, prietenos, izvor de creativitate, liniște, optimism, atenție la detalii.

Alexandra, Manager Departament

Azi am descoperit căile prin care poți îmbunătăți comunicarea, un mediu liber, placut, nonjudecativ. Cu elemente ludice uneori, care duc la rețeta creativității (soluțiile există și sunt simple/ la îndemână).

Este o modalitatea perfectă de a ieși din rutină, de a oferi și altceva unei echipe de muncă, de a găsi soluții simple cu rezultate pline de efect.

Ana-Maria, Manager Marketing

Mi-a plăcut faptul că am comunicat mai direct cu colegii cu care nu interacționam anterior și că împreună am generat idei productive.

Bogdan, Graphic designer

Mi-au plăcut faptul că totul se bazează pe jocuri.

Carmen, Manager produs

Încredere în propria imaginație și creativitate, jocuri de aplicat cu colegii și prietenii. Mi-a plăcut faptul că nu a fost previzibil, exerciții stimulative, traineri simpatici. 6 ore constructive!

Carmen, Manager produs

Am descoperit faptul că toți suntem creativi, trebuie doar să dăm frâu liber imaginației.

Cătălina, Copywriter

Mi-a plăcut cantitatea de creativitate. Mi-au plăcut lectorii.

David, Manager departament

Plec de aici cu sentimentul că pot orice numai dacă dau frâu liber imaginației. Este un workshop care te ajută să te descoperi pe tine și imaginația ta. Mi-a plăcut faptul că exercițiile voastre au stimulat imaginația noastră și mi-am văzut colegii într-o altă lumină.

Diana, Manager  produs

Interactiv, dinamic, inovativ, CREATIV.

Flori,  Șef department relații clienți 

Mi-au plăcut joculețele și faptul că am petrecut mai mult timp de altă calitate cu colegii.

Irina, Manager produs

Noi abordări creative pentru viața personală și profesională.

Laura, Redactor

Am rămas cu dorința de a încerca noi modalități de a îmi exersa creativitatea.

Mara, Web editor

Am inteles că potențialul creativității este imens, putem ajuta cu ideile noastre dacă le aplicăm. Prin aceste jocuri te descoperi pe tine însuți, iar descoperindu-te îți poți da frâu liber creativității, îți afli punctele tari, punctele slabe și pozitionarea în echipă. Este o sursă excepțională de descoperire a sinelui și a felului de a fi dar și raportarea ta față de alte persoane.

Mihai, Copywriter

Câteva tehnici foarte bune pentru stimularea creativității.

Nicoleta, Manager produs

Mi-a placut că ne-a provocat imaginația și creativitatea, că ne-a deschis ușa introspecției-totul într-un mod relaxant și plăcut. Lejer dar nu plictisitor, cu provocări dar relaxant.  O surpriză placută.

Nicoleta, Project manager

Imaginația și creativitatea sunt cu noi dar trebuie să ne luăm timp să le descoperim. Mi-a plăcut faptul că ne-a stimulat creativitatea și imaginația și am avut timp pentru a ne juca frumos și productiv.

Nicoleta, Manager produs

Mihaela, Manager proiect

Mi-a plăcut că pot lua mai departe multe exerciții de creativitate pe care să le aplic la birou și că mi-am amintit ce trebuie să schimb/ să îmbunătățesc la mine/ să readuc în viața mea. Rămân cu o lista de activități pe care le voi integra atât în viața mea profesională cât și personală, cu mai multă detașare cel puțin pe moment și cu dorința a îmbunătăți lucrurile. Un workshop care îmi amintește de lucrurile importante în viață indiferent dacă este vorba de birou sau de viața personală.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *